SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Altıeylül’den Kadın Girişimcilere Mikrokredi Desteği

Altıeylül’den Kadın Girişimcilere Mikrokredi Desteği

"Bandırma Aronya Bitkisi ile Tanışıyor Projesi" Sertifika Dağıtım Töreni Düzenlendi

Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor Programı Kapsamında "Bandırma Aronya Bitkisi ile Tanışıyor Projesi" sertifika dağıtım töreni düzenlendi.

Balıkesir Gümrük Müdürlüğü’nün Kuruluşu Tamamlandı

30.05.2022 tarihi itibariyle Balıkesir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Binasının zemin katında hizmet vermeye başlayan Balıkesir Gümrük Müdürlüğü beş personeli ile mesai yapıyor.

BBB’den Süt Üreticilerine Yaklaşık 4 Milyon Destek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, süt üreticilerinin ellerini güçlendirecek yatırımlarını sürdürüyor. İhtiyaç duyulan 12 ilçede; köy birlikleri ve kooperatiflere toplam maliyeti 3 milyon 944 bin lira eden 19 süt tankı dağıtan Büyükşehir, üreticilerin yüzünü güldürdü.

Balıkesir’in Ekonomisi…

DOÇ. DR. BURHAN AYDEMİR, BALIKESİR EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRİYOR…

Sanayiciler Alman Başkonsolosuna Balıkesir'i anlattı ve OSB'yi gezdirdi 

Almanya Başkonsolosu Johannes Regenbrecht Balıkesir’in Organize Sanayi Bölgesi yatırım olanakları, lokasyonu, ürün çeşitliliği ve kapasitesi, turizmi, ulaşımı ve lojistiği hakkında bilgilendirildi.

İvrindi’de Kooperatif Merkezli Projeler Değerlendirildi…

Balıkesir’in İvrindi ilçesinde proje değerlendirme toplantısı yapıldı.

Rahmi Kula:”Gastronomi Atlası Balıkesir’in tanıtımına katkı sağlayacak”

Balıkesir Ticaret Odası sponsorluğunda, Milli Şef Ömür Akkor'un Balıkesir'in eşsiz lezzetlerini kendi çizim ve fotoğrafları ile kaleme aldığı "Balıkesir Gastronomi Atlası"nın lansmanı İstanbul Beykoz Mihrabad Korusunda gerçekleşti.

55 Bin Adet Organik Çilek Fidesi Toprakla Buluştu

Balıkesir’de 10 kadın çiftçiye 0 hibe ile dağıtılan 55 bin adet organik çilek fidesi toprakla buluştu...

Büyükşehir, Badalan Fasulye Üretimini Yaygınlaştırıyor

Tarım ve hayvancılığı önceleyerek çalışmalarına yön veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, çiftçinin elini güçlendiren desteklerini sürdürüyor. Balıkesir’in iklim şartlarına uygun ve verimli bir ürün olan Badalan fasulyenin yaygınlaştırılmasını amaçlayan Büyükşehir, Balya’da; 200 dekar alanda ekilmek üzere; 24 çiftçiye bin 375 kilogram Badalan fasulye tohumu dağıtımında bulundu.

Büyükşehir’den, Yerli Üreticiye Damızlık Koç Desteği

Gönen’de üreticilere damızlık koç hibe eden Başkan Yücel Yılmaz, dağıtılan koçlar sayesinde Balıkesir Kuzusunun popülasyonun artacağını, coğrafi işaretli Balıkesir kuzusuna yurt içi ve yurt dışından gelen taleplerin karşılanabileceğini söyledi.

Balıkesir Üniversitesi, Mezun İstihdamına Desteğini Sürdürüyor

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN), mezun istihdam çalışmaları çerçevesinde üniversite-sanayi iş birliklerini sürdürüyor. Mezun istihdam çalışmaları kapsamında son olarak, Şişecam Elyaf San. A.Ş. iş birliği ile düzenlenen, “İstihdama Yönelik 6. Cam Uygulamaları Eğitim Programı” da başarıyla tamamlandı.

Türkiye'de Tek, Balıkesir'de İlk…

Balıkesir Altıeylül’ün kırsal Balıklı Mahallesi’nde girişimci kadın çiftçi Dilek Tığlı tarafından Balıkesir’de ilk defa yerel marjinal kayıt kapsamında manda peyniri ve yoğurdu yapan işletme onay kapsamında manda kaymağı üretimi yapmayı hedefliyor.

Altıeylül’den Kadın Girişimcilere Mikrokredi Desteği

Altıeylül Belediyesi ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfı arasında kadın girişimcilere mikrokredi, e-ticaret ve sigorta uygulamalarıyla ilgili iş birliği protokolü imzalandı.

Milletvekili Uygur’dan Kadın İstihdamına Tam Destek

AK Parti MKYK Üyesi, Balıkesir Milletvekili Av. Belgin Uygur Balıkesir Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti. Balıkesir OSB de Kadın Çalışan oranı yüksek olan fabrikalarda incelemede bulunup işletmecilerinden bilgi aldı.

Ekonomist Erkin Şahinöz BSO Üyelerine Küresel Piyasaları anlattı

Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanı Bandırma, Gönen, Erdek, Manyas ve Marmara ilçelerindeki üyelerle düzenlenen konferansta bir araya geldi...

Başkan Kula: "Kamu müteahhitlerine 'Fiyat farkı ve Tasfiye kararnamesi çıkarılmalıdır"

Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, kamuya iş veren firmalara "Fiyat Farkı" ve "Tasfiye Kararnamesi" çıkarılmasının sektör firmalarının yaşayabilmesi için önem arz ettiğini söyledi.

Rüzgâr Gülü Enerjisi ile Isıtılan Teknolojik Cam Serada İlk Fide Dikildi

Bandırma’da bir tarım firması tarafından kurulumunun ilk etabı tamamlanan yenilenebilir enerji kaynağı rüzgar gülü enerjisi ile ısıtılan teknolojik cam serada domates fideleri dikildi.

Balıkesir 39 Milyon Kanatlı Üretimi İle Türkiye’de İkinci Sırada…

Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan Alkan, Türkiye üretiminde önemli bir paya sahip olan kanatlı eti üretim tesislerine yönelik ziyaretlerine devam ediyor.

Toplam 102 haber.