SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

'Esnafa Özel Tarife Fatura Olmalı'

Elektrik faturalarına gelen kademeli tarife uygulamasının esnafın belini büktüğünü ifade eden Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Fehmi Erdem esnafa özel bir tarife uygulanması gerektiğini söyledi. 

BTO Başkanı Rahmi Kula’dan 3 Yeni Destek Hakkında Açıklama

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Pandeminin etkileri ve ekonomideki dalgalanmalar nedeniyle iş dünyası uzun süredir finansmana erişim sıkıntısı yaşanmasından dolayı açıklanan Kredi Garanti Fonu Kefaleti ile üç yeni destek uygulama konulduğunu belirtti.

BEST’te e Zam İle Mutlu Son

BEST – Balıkesir Elektro Mekanik Sanayi Tesisleri A.Ş ile Türk Metal Sendikası Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri mutlu son ile tamamlandı.

Başkan Kula:" Akaryakıt bayilerinin kar payları arttırılmalıdır"

Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula bir açıklama yaparak, akaryakıt bayilerinin ticaretlerini sürdürebilmeleri ve yok olmamaları için kar payının sürdürülebilir seviyelerinde olması ve her yıl enflasyon oranında arttırılması yönünde bir düzenlemenin yapılması önem arz ettiğini söyledi.

İvrindi’de En Düşük Net Maaş 5106 Lira

İvrindi Belediyesi - Hizmet İş Sendikası arasında çalışana verilecek en düşük net maaşın 5106 lira olacağı protokol; Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, Hizmet İş Balıkesir temsilcisi Savaş Dal, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Önder ve belediye çalışanlarının katılımları ile imzalandı.

Büyükşehir’de En Düşük Yevmiye 180 Lira Oldu

Başkan Yücel Yılmaz ile Hizmet-İş Sendikası Balıkesir Temsilcisi Savaş Dal arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi Ek Protokolü ile işçilerin günlük yevmiyelerine memur zammı oranında yüzde 30,95 ve üzerine seyyanen 10 lira zam verildi. Böylece en düşük günlük yevmiye 130,14’ten 180,42’ye yükseldi.

Büyükşehir'den Üreticiye 15 Milyon Destek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehir ekonomisinin lokomotifi tarım ve hayvancılığı önceleyerek hayata geçirdiği hizmetlerle üreticinin elini güçlendirmeye devam ediyor. Üretim merkezlerinden jeotermal kurutma tesisine kadar ürünlere katma değer sağlayacak birçok yatırımı hayata geçiren Büyükşehir, 2021 yılı içerisinde tarım ve hayvancılığa 15 milyon destek sağladı.

Toplam 102 haber.