SON DAKİKA

Gündem

Gündem Haberleri

AK PARTİ KARESİ İLÇE BAŞKANI HAKAN AKA: “KARESİ İÇİN DERTLENEN BİR YÖNETİM OLUŞTURDUK”

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından AK Parti Karesi İlçe Başkanlığına getirilen Hakan Aka’nın oluşturduğu İlçe Yönetim Kurulu, yapılan değerlendirmelerin ardından onaylanarak görevine başladı. ‘Karesi’yi Türkiye Yüzyılı’nın Kalesi’ yapacaklarını belirten AK Parti Karesi İlçe Başkanı Hakan Aka, Karesi’ye yakışan, Karesi’nin sorunlarını bilen, Karesi ile dertlenen güçlü bir yönetim oluşturduklarını söyledi.

Serkan Sarı:” Üretici Zarar Ediyor Tüketici Ürünü Alamıyor”

AKP Tarım politikalarını eleştiren CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, “Domatesin fiyatı tarlada yarı yarıya düştü. Tüketiciye gelene kadar da 20 kat arttı. Türkiye tarımı; doğru hedef, uygun araç, yeterli finansman, etkin tarımsal kamu yönetimi ve güçlü kooperatiflerle ayağa kalkar” dedi.

Edremit’te Ahilik Haftası kutlandı

Edremit ilçesinde 36. Ahilik Haftası düzenlenen çeşitli etkilerle kutlandı. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan da programa katılarak esnafların haftasını kutladı.

FATMA KARANALP KÜPELER'DE TOPRAĞA VERİLDİ

Balıkesir MHP İl Disiplin Kurulu Üyesi Canip KARANALP'in dün vefat eden annesi Fatma KARANALP bugün Küpeler Mahallesinde toprağa verildi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK BAL ORMANI KAZDAĞLARINDA

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 206 hektarlık Türkiye’nin en büyük bal ormanı projesi “Kazdağları Bal Ormanı ve Balköy” için işbirliği protokolü yaptı. Proje sayesinde; eğitimler verilerek arıcılık faaliyetleri geliştirilecek, dünyaya en iyi bal satılacak ve arı ürünlerinin şifası Apiterapi Merkezi’nde tüm dünyaya ilaç olacak.

81 İle Örnek Spor Kompleksi AHP

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ali Hikmet Paşa Spor Tesisleri’ni; tam donanımlı bir spor ve yaşam kompleksine dönüştürerek yeniden hizmete açtı. Şehrin spor yaşamına büyük katkı sunacak olan komplekste, geleceğin başarılı sporcuları en güzel imkânlarla yetişecek.

Emniyet’ten Suçların Önlenmesine Yönelik Operasyonlar

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce, suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanması amacıyla 09.10.2023 - 15.10.2023 tarihleri arasında kapsamlı bir faaliyet gerçekleştirildi…

Büyükşehir’den Her Mahalleye Oyun Parkı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; 20 ilçede son 1 yılda 60 adet park ve çocuk oyun parkında çalışmalarını gerçekleştirerek mevcut durumu yeterli olmayan parkları yeniledi, ihtiyaç duyulan alanlarda da yeni park alanı oluşturdu. Büyükşehir, özellikle her çocuğun kendi mahallesinde güvenli bir şekilde oyun oynayabilmesi amacıyla oyun parkı bulunmayan mahallelere öncelik verecek.

BANDIRMA KÖRFEZİNİ PİNA MİDYELERİ KURTARACAK

Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Doğan, Yönetim Kurulu Üyeleri Padi Divemaster Fatih Tanbatar ve Barış Bilici ile birlikte Müsilaj tehdidine çözüm sağlayacak olan Pina Midyelerinin durumunu Erdek Körfezinde inceleyerek farkındalık dalışı gerçekleştirdi.

ÇETİN BAYIRLIGİL 5 BİN LİRAYI ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİNE BAĞIŞLIYOR…

Kasım ayı içinde Emeklilere verilecek olan 5 bin lirayı almayacağını belirten eski gazeteci Çetin Bayırlıgil, emekli olduğunu ve verilen bu 5 bin lirayı Şehit Aileleri Derneğine bağışlayacağını söyledi. Bayırlıgil, “Vatan sağolsun gerisi teferruattır” dedi.

EMEKLİLERİN GEÇİM DURUMUNU VE 5 BİN TL’Yİ SORDUK…

Şu anda Türkiye’de vatandaşların gündemi olan Emeklilerin geçim durumu ile Kasım ayının ilk yarısında verilecek olan 5 bin TL konusunda Balıkesir Haber TV olarak Cuma Pazarına gittik. Burada Hidayet Hayat özellikle emekli vatandaşlara hem geçim durumlarını hem de 5 bin lirayı sordu. Birbirinden ilginç cevaplar aldı. İşte emeklinin durumuyla ilgili vatandaşların görüşleri…

Altıeylül’ün Cazibe Merkezi Olacak

Altıeylül Belediyesi çalışıyor, Altıeylül yeni hizmet binasına kavuşuyor. Vatandaşlara hizmet götürmenin gayretinde olan Altıeylül Belediyesi, kentin ihtiyacı olan projeleri bir bir hayata geçiriyor. Altıeylül’e değer katacak projenin temel açma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı Karatepe’de yapılacak olan Altıeylül Belediyesi Hizmet Binası çalışmalarını yerinde inceledi. Saat 21.40’da Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerini ziyaret eden Başkan Avcı, çalışanlarla sohbet edip onlara özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

ZAĞNOSPAŞA’DA GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Balıkesir Sivil Toplum Platformu’nun organizesiyle bugün Cuma namazından sonra tüm Türkiye’de olduğu gibi Zağnospaşa Camii’nde de İsrail’de vefat eden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. İl Müftüsü Celal Sürgeç’in kıldırdığı cenaze namazının ardından, Sivil Toplum Platformu adına Ali karataş bir konuşma yaparak İsrail’i Büyük bir nefretle kınadı.

YENİDEN REFAH PARTİSİ’NDEN KINAMA

Filistin halkına karşı İsrail’in düzenlediği saldırılar yeniden Refah partisi Balıkesir İl Başkanı Fatih İnceboy tarafından da bir basın açıklamasıyla şiddetle kınandı. Basın toplantısında İnceboy ayrıca 15 Ekim’de genel Başkanları Fatih Erbakan’ın da katılımıyla Konya’da gerçekleşecek olan İsrail’e tepki toplantısına parti gözetmekbsizin herkesi davet etti.

Büyükşehir Geleceğe Yatırım Yapıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ne10 tarafından düzenlenen ‘Genç Teknoloji Demo Day 2023’ programında eğitim alan çocuk ve gençler hazırladıkları projeler sayesinde hem girişimciliğe erken yaşta adım attı hem de 50 bin liralık ödülün sahibi oldu.

BASKİ, ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMLERİNDE KALİTESİNİ TESCİLLEDİ

“Suyun yönettiği değil suyu yöneten şehir Balıkesir” mottosuyla 7/24 şehre hizmet veren BASKİ; Kalite, Çevre, Enerji ve Bilgi Güvenliği yönetim sistemleri belgelerinin ardından şimdi de ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı belgesini alarak kalitesini bir kez daha tescilledi.

Gençlerin Ortak Noktası “Zirvedeki Sporcu Buluşmaları”

Amatör Spor Haftası kapsamında 11 Ekim 2023 tarihinde Balıkesir Valiliği himayelerinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Altıeylül Belediyesi, Karesi Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü katkıları ile İl Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen, amatör sporcuların ilham verici deneyimlerini aktardıkları “Zirvedeki Sporcu Buluşmaları” paneli iki oturum olarak gençlerin yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi.

Mahalle Buluşmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının başında katılımcı yönetim anlayışı ile muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor.

Körfezin İncileri Büyükşehir Meclisi'nde

Geçtiğimiz sezon play-off maçlarında sezonu 3.sırada tamamlayarak, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ne yükselme başarısı gösteren Aslan Yol Burhaniye Belediyespor Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde Meclis Üyeleri ile bir araya geldi. Ziyaret sırasında meclis salonunda, Aslan Yol Burhaniye Belediyespor’un basketbol tanıtım klibi sunuldu. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Aslan Yol Burhaniye Belediyespor Kadın Basketbol Takımı’nı başarılarından dolayı tebrik ederek, madalyalarını takdim etti.

Toplam 2208 haber.