SON DAKİKA

Eğitim

Eğitim Haberleri

İvrindi'de Öğrencilere Ulaşım Ücretsiz

İvrindi Belediyesi, ilçe merkezi Atatürk meydanından hareketle okullar bölgesi kampüs alanında eğitim öğretimini sürdüren öğrenciler için ücretsiz ulaşım imkanı sağlıyor.

Mega Yıldız Personeline Uygulamalı Yangın Eğitimi Verildi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda görevli ekipler tarafından Mega Yıldız Aile Lokantası personellerine yangın eğitimi verildi.

BAÜN'de, Geleceğin Hekimleri Beyaz Önlük Giydi

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Tıp Fakültesinde, Tıp Bayramı’nın da kutlandığı 14 Mart’ta; Dönem-1, Dönem-2 ve Dönem-3 öğrencileri için beyaz önlük giyme töreni düzenlendi.

BURSEM ‘Başarının Önünü Açıyor’

Burhaniye Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi( BURSEM) 12. Sınıfa geçerek üniversite sınavına hazırlanacak öğrenciler için kurum kabul sınavı yapacak.

KYK’da Öğrencilerle Çay İçerek Söyleşi Yaptılar

Balıkesir KYK Hasan Basri Çantay Yurdu Kıraathanesi’nde öğrenciler için, Ülkü Ocakları teşkilatı tarafından bir söyleşi etkinliği düzenlendi. 

Karesi'de anne adayları bilinçlendirildi

Karesi Belediyesi, Karesi İlçe Sağlık Müdürlüğü, Balıkesir Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu işbirliği ile düzenlenen “Doğuma Hazırlık Kursu” eğitimleri sona erdi. Online düzenlenen eğitimleri bitiren anne adayları için düzenlenen törende konuşan Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “Kurslarımızdan mezun olan anne adayları, doğuma farkında olarak hazırlanıyor ve çocuklarını bilinçli bir şekilde büyütüyor” dedi.

TEV’in yurtdışındaki ilk bağımsız girişimi olan TEV UK törenle açıldı.

Törene Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın, TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ve TEV UK Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Özen, Oxford ve Imperial College yetkilileri, alanında yetkin akademisyenlerin yanı sıra İngiltere’nin önde gelen sektörlerinden Türk iş insanları, Londra’da yaşayan TEV mezunları ve davetliler katıldı.

Körfezin İlk Fakültesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi

Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu yeni kararnameyle Fakülte statüsüne kavuştu. Cumhurbaşkanlığı kararı ile 4 Mart 2022 tarihinde resmi gazetede açıklanan kararla BUBYO, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi oldu.

Mega Yıldız Personellerine ‘İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi’ Verildi

Balıkesir’de hizmet veren Mega Yıldız Aile Lokantası çalışanlarına yönelik eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda personellere İş Sağlığı ve Güveliği Eğitimleri verildi.

Toplu Taşıma Şoförlerine İletişim Eğitimi Verildi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan toplu taşıma araçlarında görev yapan şoförlere “İletişimde Temel İhtiyaç ve Duyguları Tanıma Eğitimi” verildi. Vatandaşlarla yüz yüze etkileşim içinde olan şoförlerin daha kaliteli hizmet verebilmesi ve mesleğin yıpratıcı yönüyle daha iyi şekilde baş etmesi amaçlanarak 250 şoför eğitime katıldı.

Balıkesir Büyükşehir İtfaiyesi’nden Okullarda Tatbikat

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 20 ilçede, anaokulundan üniversiteye kadar onlarca okulda yangın, deprem tatbikatı gerçekleştirip yangın eğitimi de vererek öğrencileri bilinçlendiriyor.

Jandarma “Okul Servis Araçlarının Kullanımı ve Trafik Kuralları” eğitimi verdi

Eğitimlerde, (399) vatandaşa trafik konusunda bilgilendirme yapıldı.

Balıkesir Üniversitesinin, Mezun İstihdamı Çalışmaları Devam Ediyor

Balıkesir Üniversitesinin, üniversite-sanayi iş birlikleri çerçevesinde yürüttüğü mezun istihdam çalışmaları devam ediyor. Mezun istihdam çalışmaları kapsamında, kurumsal iş birliklerinin yürütüldüğü üniversitede son olarak, Şişecam Elyaf San. A.Ş. işbirliği ile düzenlenen “İstihdama Yönelik 6. Cam Uygulamaları Eğitim Programı” için başvurular başladı.

Büyükşehir Belediyesi’nden Gökköy İlkokulu’na Atölye

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül İlçesi Gökköy Mahallesi’ndeki ilkokulda, hem öğrencilerle oyun oynadı hem de Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle yapılan Müzik-Görsel Sanatlar Tasarım Beceri Atölyesi’nin açılış kurdelesini kesti.

Vali Şıldak, Ermişler Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ni Ziyaret Etti

Vali Hasan Şıldak eğitimde yürütülen projelerin, alanda oluşturduğu enerjiyi bizzat yerinde görmek için okul ziyaretlerine devam ediyor. Bu amaçla Vali Şıldak Ermişler Ailesi tarafından Balıkesir’e kazandırılan Ermişler Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Vali Hasan Şıldak başkanlığında Balıkesir'in eğitim potansiyelinin daha yükseğe çıkarılması için yürütülen Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi kapsamında yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıların 4'ncüsü gerçekleştirildi. Her ay yapılan toplantılarla BİGEP çalışmalarını yakından takip eden Şıldak, Şubat ayı “İl Değerlendirme Toplantısını” Altıeylül ve Karesi İlçelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

YKS Ücretini Burhaniye Belediyesi Ödeyecek

Burhaniye Belediyesi, ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek olan çocuklarının YKS başvuru ücretini ödeyecek.

TOBB’dan Balıkesir’e 7 Yeni Okul

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Ulusal Eğitime Katkı Protokolü ile 154 ilçeye 154 yeni okul kazandırılacak. Yeni yapılacak okulların 7'si Balıkesir'in Oda ve Borsa bulunan ilçelerine yapılacak.

Büyükşehir, Yazılımcı Gençler Yetiştirecek

Büyükşehir Belediyesi; Balıkesir’de yaşayan gençleri yazılım konusunda geliştirerek şehrine ve ülkesine fayda sağlayacak nesiller yetiştirmek amacıyla Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi’nde 4. sınıftan 12. sınıfa kadar olan öğrencilere; robotik kodlama, katı modelleme, trafik parkur modeli, elektronik devre kitleri eğitimleri verecek.

Toplam 177 haber.