SON DAKİKA

Gündem

Gündem Haberleri

Karesi Belediyesi AB Faaliyetlerini Sürdürüyor

Karesi Belediyesi, Avrupa Birliği projeleri kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda “Avrupa’da Sıfır Atık Döngüsel Ekonomi Konsepti Kapsamında Yetişkin Becerilerinin Geliştirilmesi” projesinin çoğaltıcı etkinlik faaliyetleri gerçekleştirildi.

Depremzedelere Yönelik Çalışmalar Devam Ediyor

Balıkesir’de Valilik koordinasyonunda afetzedelere yönelik yapılan çok yönlü çalışmalarla depremin izleri el birliği ile silinmeye çalışılıyor. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yoğun çalışma yürütülüyor.

Depremzede Vatandaşlara Balıkesir Kucak Açtı

Asrın felaketi depremin ardından Balıkesir’e gelen 17.499 vatandaşın konaklamaları sağlanıyor. Depremzede vatandaşlara kapılarını açan kamu misafirhanelerinde 925 vatandaş kalırken, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlarda ise 519 kişinin geçici konaklaması sağlanıyor.

Balıkesir Tek Yürek Oldu

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Balıkesir’den de bölgeye birçok yardım gönderildi. Depremin olduğu günden 25 Şubat tarihine kadar bölgede 2.609 kamu personeli görevlendirilirken özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından 577 gönüllüyle Balıkesir toplamda 3.186 kişiyle insan gücü desteği sağladı.

Burhaniye-Ören Yolu Üzerindeki İnşaat Çalışmaları Durduruldu

Burhaniye Belediyesince Enver Güreli Caddesi’ndeki (Burhaniye-Ören Yolu) 5 katlı yapılaşma alanlarında Yapı Ruhsatı İzni verilmesi durduruldu.

Sıtkı Şeremetli – Köşe Yazısı

Devlet Bastığınız ve Baktığınız Her Yerde!

Çocuklar Depremzede Arkadaşlarını Unutmadı

Yaşanan deprem afetinin ardından, Burhaniye’ye gelen depremzedelere yardım eli uzatabilmek için Burhaniye Belediyesi’nin hizmete sunduğu depremzedelere özel sosyal market, ücretsiz olarak yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyor.

Sıtkı Şeremetli – Köşe Yazısı

SORUN İSLAMDA DEĞİL İNSANDA

Aysun Aykan: Balıkesir’de Deprem Üretebilecek 20 Tane Diri Fayımız Var

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir İl Temsilciliği’ni ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın Basın Toplantısı Düzenledi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, partisinin Balıkesir il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Depremzedelere misafir kartla ücretsiz ulaşım

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir’e gelen deprem mağdurlarına ücretsiz ulaşım imkânı sağlıyor.

Karesi Belediyesi Depremzedeler İçin Soba Üretiyor

Karesi Belediyesi, deprem bölgesindeki vatandaşların ısınma ihtiyacını karşılamak için Kendi Atölyesinde imal ettiği sobalar ile yakacak desteğini deprem bölgesine gönderecek.

Kontrolden Çıkan Otomobil Okul Bahçesine Uçtu: 1 Yaralı

Balıkesir’in Karesi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.

Sıtkı Şeremetli – Köşe Yazısı

GÜLLER VE DİKENLER

Binalarımızın Durumunu Öğrenmek ve Sonrası İçin Neler Yapmalıyız?

Binaların depreme dayanıklı olup olmadığını öğrenmek ve sonrasında neler yapılması gerektiği konusunda Balıkesir’de bu anlamda yetkili bir firmanın koordinatörü Tayfun Saylan’la özel bir röportaj gerçekleştirdik.

Aysun Aykan: ”Balıkesir’deki Fayların Tehlikesi Yüksek!”

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir İl Temsilcisi Aysun Aykan; yıkımın nedenini tedbirsizlik olarak nitelendirdi ve fay yasasının çıkması gerektiğini vurguladı…

Depremzedelere Ücretsiz Psikososyal Destek

Şehre gelen depremzedelerin ihtiyaçlarını paydaşlarıyla birlikte eksizsiz olarak karşılayabilme gayretiyle çalışan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, yaşadıkları korku ve travmayı sağlıklı bir şekilde atlatabilmeleri için psikososyal destek sağlıyor. Alanında uzman ekipler tarafından depremzedelere ücretsiz olarak psikolojik ilk yardım desteği uygulanıyor.

Başkan Avcı Depremzede Aileleri Ziyaret Etti

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, 10 ilde birden yıkıma sebep olan 7.7 ve 7.5lik depremlerin ardından Altıeylül’e gelen depremzedeleri ziyaret etti.

Sıtkı Şeremetli – Köşe Yazısı

DENİZYILDIZI HİKÂYESİ

Toplam 2190 haber.