SON DAKİKA

Yaşam

Yaşam haberlerini listeleyin, Balıkesir'deki yaşam haberlerini yakından takip edin.

Yaşam Haberleri

2. Sakarya Ramazan’da Balıkesir’e Örnek Oldu

Orucun ilk gününden itibaren her gün, mahallelinin kendi imkânlarıyla 2. Sakarya’da verdiği iftarların sonunda mehter, semazenler ve Karagöz-Hacivat gösterileri yapıldı.

Vali Şıldak Sakarya'da Gönülleri Fethetti

Vali Hasan Şıldak, Eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte 2. Sakarya Mahallesinde düzenlenen mahalle iftarında vatandaşlarla bir araya geldi.

Karesi Ailesi Bayramlaştı

Karesi Belediye personeli yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ile bayramlaştı.

Binlerce Kişi Kadir Gecesi’nde Gönül Sofrasında Buluştu

Ramazan ayının her gününü vatandaşlarla içi içe geçirerek aynı sofrada iftarını açan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kadir Gecesi’nde Zağnos Paşa Meydanı’nda hasır kilimler üzerinde binlerce vatandaşla birlikte Umre iftarı gerçekleştirdi.

Başkan Arslan Vatandaşlarla İftar Sofrasında Buluştu

Edremit Belediyesi Tuzcumurat Mahallesi’nde Kadir Gecesi’nde binlerce kişilik iftar yemeği düzenledi. Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan da iftara katılarak tutulan oruçların kabul olmasını diledi.

Balıkesir’in En Büyük İftar Sofrası Bigadiç’te Kuruldu

5 bin 500 kişilik “Gönül Sofrası” kapsamında, Ramazan’ın en kutsal gecesi Kadir Gecesi’nde binlerce Bigadiçli, tek sofrada aynı anda iftar yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Vali Şıldak Gençler ve Sporcularla İftarda Bir Araya Geldi

Vali Hasan Şıldak, Birleşmiş Milletler 75. Yıl Gençlik Merkezinde düzenlenen iftar programında gençlerin sofrasına konuk oldu.

60 Bin Koli İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan süresince 100 bin kişilik yemek dağıtırken yaklaşık 3 bin 900 personelle 60 bin koliyi, 100 akülü tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerinin kapılarına kadar ulaştırdı. Başkan Yücel Yılmaz ise yaklaşık 150 bin kişi ile temas ederek her akşam orucunu vatandaş sofrasında açıp gönüllere dokundu.

İvrindi’de Dolu Dolu Ramazan Etkinliği

Onbir ayın Sultanı Ramazan ayını her gün farklı sofrada hemşehrileri ile geçiren Başkan Cengiz, hemşehrileri için bu ayın maneviyatına yakışır güzel bir program tertip etti.

Altıeylül’de Tüm Veresiye Defterleri Kapatıldı

Bir Osmanlı geleneği olan zimem defteri kapatma Altıeylül’de hayat buldu. Altıeylül genelinde faaliyet gösteren bakkal dükkânlarında ödeme güçlüğü çeken vatandaşlara ait borçlar Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcıları, Altıeylül Belediyesi Birim Müdürleri ve hayırsever iş insanlarının desteğiyle kapatıldı.

Edremit’te Birlik ve Beraberlik İftarı

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, ilçede faaliyet gösteren siyasi parti temsilcileri ve Belediye Meclis Üyeleri ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Gençlere 19 Mayıs Hediyesi Skate Park

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’dan gençlere 19 Mayıs hediyesi… Gençleri, aksiyon ve adrenalinle buluşturacak olan, kaykay ve paten tutkunlarının heyecanla tamamlanmasını beklediği, en ince ayrıntısına kadar düşünülen Skate Park (kaykay park) açılıyor.

Uluslararası Anadolu Zeytinyağı Yarışması Bu Yıl da Balıkesir’de Düzenleniyor

2021 yılında Edremit’te gerçekleşen tarihin her döneminde barışın ve bereketin sembolü zeytinin üretildiği kadim Anadolu topraklarının zeytinyağı tadım yarışması Anatolian IOOC (Anadolu Uluslararası Zeytinyağı Yarışması) bu yıl Balıkesir-Gömeç’te düzenlenecek.

Çamlık ve Avlu Bayrama Hazır

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Çamlık ve Avlu Yaşam merkezini, Ramazan Bayramı’nı Balıkesir merkezinde geçirecek vatandaşlar için hazırladı. Bitki bakımlarından mevsimlik çiçeklerin dikimine kadar tüm çalışmaların yapıldığı yaşam alanları, Balıkesirlilere açık havada dinlenme imkânı sunacak.

Vali Şıldak Sahil Güvenlik Personeliyle İftarda Bir Araya Geldi

Vali Hasan Şıldak, Eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte Mavi Vatan'ı canı pahasına koruyan sahil güvenlik personeli ile iftarda buluştu.

Karesi Belediyesi’nden Ramazan’da Gönül Eli

Karesi Belediyesi, ihtiyaç sahibi aile ve vatandaşlara desteğini sürdürüyor. Karesi Belediyesi, Ramazan ayı ve bayramı nedeniyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara iftarlık yanında, bayramlık, gıda paketi, yakacak, berber ve kuaförlük hizmeti ile gönül elini uzattı.

Küçükler Mahallesi’nde İftar Geleneği Yaşatılıyor

Balıkesir’e 55 Dursunbey’e 25 km mesafedeki Küçükler Mahallesi’nde Ramazan ayında geleneksel olarak her gün hayırseverler tarafından iftar programları düzenleniyor.

Altıeylül’de 23 Nisan’ı Dolu Dolu Yaşandı

Altıeylül Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza unutamayacakları bir 23 Nisan yaşattı.

22. Edremit Uçurtma Şenliği Yapıldı

Edremit Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen 22. Edremit Uçurtma Şenliği Altınkum Mahallesi Dalyan sahilinde yapıldı. Pandemi nedeniyle 2 yıl ara verilen şenliğe yoğun katılım oldu.

Toplam 515 haber.